اهلا بك صديقي الزائر
يتوجب عليك التسجيل للتمتع بخدمات المنتدى كل ما عليك فعله هو التسجيل وتفعيل إشتراكك
نتمنى لك قضاء وقت ممتع برفقتنا
اهلا بك صديقي الزائر
يتوجب عليك التسجيل للتمتع بخدمات المنتدى كل ما عليك فعله هو التسجيل وتفعيل إشتراكك
نتمنى لك قضاء وقت ممتع برفقتنا
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 البسبوسة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
جزائرية مسلمة
مشرفة عــــــــــــــامة
مشرفة عــــــــــــــامة
جزائرية مسلمة


نقاط التميز نقاط التميز : 8037
تاريخ التسجيل : 01/03/2010
الموقع : الجزائر

البسبوسة Empty
مُساهمةموضوع: البسبوسة   البسبوسة Emptyالأحد مارس 28, 2010 1:31 pm

حبيباتى و اخواتى عضوات المنتدى جبت لكم اليوم مقادير جديدة للبسبوسة بس خليها فى سرك و ماتقوليش لحد عليها علشان دى سر الصنعة
نبتدى بالمقادير :
1\2كيلو سميد بسبوسة من عند الحلوانى السادة اللى من غير اى اضافات طبعا عرفنها
كوب و 1\4 سكر سنترفيش
باكوا كامل بكنج بودر
2 فانيليا
1\2 كوب جوز هند ناعم
3ملاعق سمن بلدى
3ملاعق زيت ذرة ايوة زيت ذرة متستغربيش و هو دى السر
3ملاعق لبن بودرة نيدو
كوب زبادى دانون
الشربات او العقد
2 كوب سكر
كوب ماء و يبقى على النار حتى يصل الى قوام وسط لا خفيف اوى ولا سميك اوى
طريقة البسبوسة
ضعى كل المقادير الجافة مع بعض السميد و جوز الهند و البكنج بودر و السكر و الفانيليا و اللبن البودرة و يقلبوا جيدا
ثم نعجنهم بالسمن و الزيت ويبسوا جيدا ثم نعجنهم بالزبادى و الماء الدافئ حتى نحصل على قوام البسبوسة المظبوط
و فى تلك الاثناء نسخن الفرن و ندهن صنية مقاس 32 سمن و نصب البسبوسة فيها و نقطعها على حسب الرغبة و نتركها فى الصنية 1\4 ساعة على ما يسخن الفرن ثم نضعها فى فرن متوسط الحرارة اعلى الرف الاوسط و بعد ما تستوى نسقيها بالرشربات الساخن جدا فور خروجها من الفرن اى الشربات من على النار و البسبوسة اول ما تطلع من الفرن و بعدين نضعها فى الفرن تانى لمدة عشر دقائق
ثم نخرجها و نتركها تبرد ثم بالهنا و الشفا و ادعولى لانها غاية فى الجمال
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
القناص
اداري
اداري
القناص


نقاط التميز نقاط التميز : 6547
تاريخ التسجيل : 24/02/2010
الموقع : www.arabd.yoo7.com

البسبوسة Empty
مُساهمةموضوع: رد: البسبوسة   البسبوسة Emptyالأحد مارس 28, 2010 8:27 pm

مشكووووووووووور ديما طيبهالنا مامو شكرا لك واصلي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جزائرية مسلمة
مشرفة عــــــــــــــامة
مشرفة عــــــــــــــامة
جزائرية مسلمة


نقاط التميز نقاط التميز : 8037
تاريخ التسجيل : 01/03/2010
الموقع : الجزائر

البسبوسة Empty
مُساهمةموضوع: رد: البسبوسة   البسبوسة Emptyالأحد مارس 28, 2010 9:23 pm

طبعا مافي احلى من طبخ الام لان الها نكهة خاصة
شكرا علي الرد الرائع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
البسبوسة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتديات الأسرة :: مطبخ العرب-
انتقل الى: